De kick van de eerste begeleidingen als loopbaancoach

Gepubliceerd op 25 november 2023 om 15:19

Hey allemaal!

Ik wil het vandaag hebben over iets wat me echt blij maakt als loopbaancoach: de eerste sessies met nieuwe mensen. Zo wijs!!

Elke eerste ontmoeting met een nieuwe cliënt voelt als het openen van een verrassingscadeau. Iedereen heeft zo'n uniek verhaal, dromen, en eigen obstakels. Het is een avontuur om samen dat verhaal te ontdekken en te kijken hoe we samen obstakels kunnen aanpakken, de top van een berg kunnen bereiken.

Het allerleukste van die eerste sessies? Het is niet alleen maar het praten over werk. Het draait om het begrijpen van wie iemand écht is, wat hen drijft, waar ze in geloven. Die diepere connectie is de basis voor onze verdere gesprekken.

Ik moet toegeven, die eerste sessies zijn een emotionele achtbaan. Soms zijn mensen onzeker, vol vragen, maar er is altijd die sprankeling van hoop. En wanneer die hoop langzaam verandert in helderheid, als er inzichten komen of gewoon een gevoel van "Yes, ik snap het!", dan is dat een super wijs gevoel!

Elke keer als een cliënt een stap vooruit zet, hoe klein ook, voelt als vooruitgang. Ik ben hier om te helpen met het beklimmen van die bergen, maar zij zijn degene die de échte stappen zetten.

Die eerste sessies herinneren me er telkens weer aan waarom ik dit werk zo geweldig vind. Het gaat niet alleen om het vinden van een nieuwe baan. Het draait ook om mensen kracht geven, ze te laten zien hoeveel potentieel ze hebben.

Ik voel me gewoon dankbaar dat ik deel mag uitmaken van dit proces. Aan al mijn cliënten: dank jullie wel voor jullie vertrouwen, openheid en jullie wil om te groeien. Jullie zijn mijn inspiratiebron, en ik kijk er echt naar uit om samen verder te gaan op deze te gekke reis van zelfontdekking en professionele ontwikkeling.

Liefs,

Freekje